Πάνω από τα 1,13 δολάρια το ευρώ

Τα πρακτικά της Fed έστρεψαν τους επενδυτές σε νομίσματα υψηλότερου ρίσκου. Πιέσεις στο γεν, άνοδος για το δολάριο Αυστραλίας.

Ανοδικά έναντι του δολαρίου κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα, με τους επενδυτές να προεξοφλούν πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων στα μέσα του 2016.

Τα πρακτικά της Fed για την συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου αποκάλυψαν μια ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που καθυστερεί την αύξηση των επιτοκίων καθώς οι νομοθέτες της θέλουν να βεβαιωθούν ότι η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση δεν αποτελεί απειλή για την αμερικανική ανάκαμψη.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,68% έναντι του δολαρίου, στα 1,1357 δολάρια.

Άνοδο καταγράφουν έναντι του δολαρίου και νομίσματα που συνδέονται με τα εμπορεύματα και την ανάπτυξη, όπως το δολάριο Αυστραλίας, το οποίο μάλιστα κινείται σε υψηλό έξι εβδομάδων, καταγράφοντας τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από το 2011, ενώ κέρδη σημειώνουν επίσης το δολάριο Καναδά και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας.

Αντιθέτως, πτωτικά κινείται το γεν, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε νομίσματα υψηλότερου ρίσκου. Έτσι, το δολάριο ενισχύονταν κατά 0,2% έναντι του γεν στα 120,11 γεν και το ευρώ κατά 0,5% έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v