Στα 1,1270 δολάρια ενισχύεται το ευρώ

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινείται το δολάριο, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων δίνει ώθηση στα νομίσματα αναδυόμενων αγορών.

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, καταγράφοντας απώλειες γύρω στο 0,4% έναντι του ευρώ, καθώς η ανακοίνωση ισχνότερων του αναμενόμενου στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ περιορίζει τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος.

Ωστόσο, η ανάκαμψη του ευρώ πιθανότατα θα παραμείνει περιορισμένη, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να δεχθεί επιπλέον πιέσεις να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική, σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει την επίπτωση που θα έχει το ισχυρότερο ευρώ στον πληθωρισμό.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1270 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που υποχωρεί το δολάριο, σε υψηλό δυο εβδομάδων κινούνται τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, μεταξύ των οποίων η ρουπία της Ινδονησίας και το ρίνγκιτ της Μαλαισίας, που έφτασαν να ενισχύονται έως και 0,5%, ενώ η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων δίνει ώθηση στα νομίσματα της Ν. Αφρικής και της Ρωσίας, που κινούνται έως και 1% υψηλότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v