Στροφή επενδυτών σε γεν και φράγκο

Η οικονομική αβεβαιότητα που δημιουργούν οι ανησυχίες για την ευρωστία της κινεζικής οικονομίας και η κατάρρευση των τιμών των εμπορευμάτων, οδηγούν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια του γεν και του ελβετικού φράγκου.

Το γεν και το ελβετικό φράγκο είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι σήμερα, καθώς η περιορισμένη διάθεση για ρίσκο λόγω των αναταράξεων στις παγκόσμιες αγορές οδηγεί τους επενδυτές στα νομίσματα αυτά που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια σε καιρούς οικονομικής αβεβαιότητας.

Σημαντική πτώση εμφανίζουν τα νομίσματα που συνδέονται με εμπορεύματα, με το δολάριο Αυστραλίας να διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλό εξίμισι ετών, λόγω της πτώσης στις τιμές των βασικών μετάλλων και του πετρελαίου, ενώ χαμηλότερα διαμορφώνονται η κορώνα Νορβηγίας και το αμερικανικό δολάριο.

Το γεν ενισχύονταν κατά 0,4% στα 119,43 γεν έναντι του δολαρίου, ενώ και το ελβετικό φράγκο ενισχύονταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου στα 0,9699 φράγκα. Πτωτικά κινείται το ευρώ τόσο έναντι του γεν όσο και έναντι του φράγκου, ενώ υποχωρεί ελαφρώς έναντι του δολαρίου στα 1,1233 δολάρια.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις επόμενες κινήσεις της Fed, με ορισμένους αναλυτές να θεωρούν πως οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία θα οδηγήσουν την αμερικανική κεντρική τράπεζα σε αναβολή της αύξησης των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v