Σε υψηλό 15 ετών το δολάριο έναντι της νορβηγικής κορόνας

Εκτινάχθηκε το δολάριο σε σχέση με την νορβηγική κορόνα μετά την μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα. Αντίθετα χαμηλότερα κινείται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ μετά τα απογοητευτά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Υποχωρεί για δεύτερη διαδοχική ημέρα το δολάριο έναντι του ευρώ μετά την αύξηση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα και τη μείωση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Αύγουστο στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα και η ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.

Το δολάριο υποχωρεί 0,7% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1263 δολ. από 1,1187 την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1165 έως 1,1276 δολ.

Στον αντίποδα, νωρίτερα, το δολάριο έπιασε υψηλό 15 ετών έναντι της νορβηγικής κορόνας μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη που έχει πληγεί από την πτώση της τιμής του πετρελαίου. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται άνω του 2% στις 8,49 κορόνες.

Επιπλέον, το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει πτώση 0,7% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,48 γεν από 120,28 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, η ισοτιμία δολαρίου- βρετανικής λίρας διαμορφώνεται στο 1,5253 από 1,5245 την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v