Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 4μήνου έναντι του ευρώ το γεν

Συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η ανάκαμψη του γεν έναντι τόσο δολαρίου όσο και ευρώ, με το ιαπωνικό να διαμορφώνεται σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν, τουλάχιστον προς στιγμήν, το carry trade. Στα 160,52 γεν ανά ευρώ διαμορφώνεται το ιαπωνικό νόμισμα.

Συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η ανάκαμψη του γεν έναντι τόσο δολαρίου όσο και ευρώ, με το ιαπωνικό να διαμορφώνεται σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν, τουλάχιστον προς στιγμήν, το carry trade.

”Οι επενδυτές είναι σαφώς σε επιφυλακή λόγω των προβλημάτων στη δευτερογενή αγορά ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ και ως εκ τούτου προτιμούν να εγκαταλείψουν το carry trade και να προχωρήσουν σε αγορά γεν”, σημειώνει στο Bloomberg, ο Seiichiro Muta, επικεφαλής της μονάδας αγορών συναλλάγματος της UBS στο Τόκιο.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε στα 160,52 γεν ανά ευρώ, έχοντας φθάσει έως και τα 159,98 γεν. Έναντι του δολαρίου η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 117,91 γεν ανά δολάριο. Σύμφωνα με τον κ. Muta, κατά τη διάρκεια των σημερινών συνεδριάσεων το γεν μπορεί να διαμορφωθεί στα 117,50 γεν ανά δολάριο ή στα 160,10 γεν ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v