Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για γεν από κλείσιμο θέσεων carry trade

Σημαντικά κέρδη έναντι των περισσότερων νομισμάτων υψηλής απόδοσης καταγράφει το γεν, καθώς επωφελείται από την επιδείνωση στη διάθεση για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου και το κλείσιμο θέσεων carry trade. Ισχυρές πιέσεις στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.

Σημαντικά κέρδη έναντι των περισσότερων νομισμάτων υψηλής απόδοσης καταγράφει το γεν, καθώς επωφελείται από την επιδείνωση στη διάθεση για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου και το κλείσιμο θέσεων carry trade.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο έναντι των βασικών ευρωπαϊκών νομισμάτων, μετά και τις ”ενέσεις ρευστότητας” από τις κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της πιστωτικής κρίσης.

Ειδικότερα, το δολάριο κινείται στα 117,87 γεν ενώ το ευρώ ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,3685 δολάρια. Κέρδη σημείωσε το γεν έναντι των δολαρίων Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας.

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών έναντι του δολαρίου, με την τουρκική λίρα να υποχωρεί κατά 1,2%, απώλειες 1,9% για το βραζιλιάνικο ρεάλ και πτώση 3,2% για την ισλανδική κορόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v