Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για το ευρώ, πάνω από το 1,17 δολ.

Σε ανοδική τροχιά παραμένει το ευρώ την ώρα που οι χρηματιστηριακές αγορές "βουλιάζουν". "Άλμα" 3,3% για το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Πάνω από το 1,17 δολ. διαπραγματεύεται το ευρώ για πρώτη φορά από τις 15 Ιανουαρίου καθώς το δολάριο αποδυναμώνεται έναντι των υπολοίπων ισχυρών νομισμάτων.

Το δολάριο υποχωρεί αισθητά καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα καθυστερήσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων λόγω των οικονομικών εξελίξεων στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες το δολάριο είχε ενισχυθεί έναντι του ευρώ εξαιτίας των προσδοκιών ότι η Fed θα προχωρούσε σε αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Αύτη θα ήταν και η πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά το πέρας της κρίσης.

Ωστόσο το σενάριο αυτό άρχισε να ξεθωριάζει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η παγκόσμια αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές και οι ενδείξεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας αποτελούν βαρίδι για τις προοπτικές του εγχώριου πληθωρισμού.

Το ευρώ ενισχύεται 2,25% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1645 δολ. από 1,1389 την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το κοινό ευρωπαικό νόμισμα είχε ανέλθει πάνω από το 1,17 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται χαμηλότερα 3,3% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 118,02 γεν από 122,0520 την προηγούμενη μέρα.

Σημειώνεται ότι σε περιόδους γεωπολιτικών και χρηματοοικονομικών αναταραχών οι επενδυτές στρέφονται στο ιαπωνικό νόμισμα καθώς θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v