Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το δολάριο λόγω γουάν και Fed

Συνεχίστηκε και σήμερα η πτώση του γουάν, συμπαρασύροντας τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, ενώ οι αμφιβολίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων πιέζουν το δολάριο ΗΠΑ. Σε υψηλό μήνα το ευρώ.

Πτώση 0,6% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων καταγράφει το αμερικανικό δολάριο, που δέχεται πιέσεις μετά την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων λόγω των αμφιβολιών για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, μετά την υποτίμηση του γουαν.

Το κινεζικό νόμισμα διεύρυνε τις απώλειές του, παρασέρνοντας σε χαμηλό εξαετίας το δολάριο Αυστραλίας και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας, ενώ τα απογοητευτικά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή, τις επενδύσεις και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα έδωσαν ώθηση σε νομίσματα που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως το ιαπωνικό γεν.

Συγκεκριμένα, η τιμή spot του γουαν υποχώρησε στα 6,44 γουαν/δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011, ενώ το δολάριο Αυστραλίας διαπραγματεύονταν στα 0,7297 δολάρια, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στα 0,7217 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2009.

Το ευρώ άγγιξε το υψηλό μήνα των 1,1138 δολαρίων, ενώ το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,5% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 124,42 γεν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v