Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει ”ψηλά” το ευρώ

Σταθεροποιητική πορεία έναντι του δολαρίου διατηρεί το ευρώ, το οποίο διαμορφώνεται στα 1,3777 δολ., μετά την ”εκτίναξή” του στο επίπεδο ρεκόρ των 1,3813 δολ. την Παρασκευή. Παραμένει μία ανάσα από το ιστορικό υψηλό έναντι του γεν, διαμορφούμενο στα 167,94 γεν.

Σταθεροποιητική πορεία έναντι του δολαρίου διατηρεί το ευρώ, το οποίο διαμορφώνεται στα 1,3777 δολ., μετά την ”εκτίναξή” του στο επίπεδο ρεκόρ των 1,3813 δολ. την Παρασκευή.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στη διήμερη ”κατάθεση” του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, Τρίτη και Τετάρτη , ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του κογκρέσου, σχετικά με τις προβλέψεις της Fed για την πορεία πληθωρισμού και επιτοκίων.

Αντίθετα έναντι του γεν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα παραμένει κοντά σε ιστορικό υψηλό, κατά κύριο λόγω εξαιτίας του carry trade και παρά την ύπαρξη αργίας στις συναλλαγές του Τόκιο.

Το ευρώ έφθασε έως και τα 167,94 γεν, μόλις ένα γεν χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό.

Στο επίκεντρο των αγορών συναλλάγματος και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας, το οποίο διαμορφώθηκε σε υψηλό αρκετών δεκαετιών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή νέας αύξησης επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ν. Ζηλανδίας, στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, δεδομένης και της σημαντικής ενίσχυσης του πληθωρισμού στη χώρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v