Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό ρεκόρ ευρώ στο 1,375 δολάριο (upd)

Στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, ξεπερνώντας το επίπεδο του 1,37 δολαρίου, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης μεγάλων λιανεμπόρων και κατασκευαστών των ΗΠΑ, που επέτειναν τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία. Στα 1,375 η σχέση ανταλλαγής ευρώ - δολαρίου.

Στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, ξεπερνώντας το επίπεδο του 1,37 δολαρίου, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης μεγάλων λιανεμπόρων και κατασκευαστών των ΗΠΑ, που επέτειναν τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.

Η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό δολάριο κυμαίνεται πλέον στα επίπεδα του 1,375.

Η βρετανική στερλίνα, που διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών έναντι του δολαρίου, αναρρίχηθηκε έως τα 2,033 δολάρια, μετά τις ενδείξεις κάθετης μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Η άνοδος του ευρώ αυξάνει τις τιμές των εξαγωγών της ευρωζώνης και, σε συνδυασμό με την άνοδο της στερλίνας, καθιστά ακριβότερα τα τουριστικά ταξίδια στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ το ευρώ ενισχύεται και έναντι του γεν με την ισοτιμία έναντι του ιαπωνικού νομίσματος να προσεγγίζει τα επίπεδα ρεκόρ των 168,5 γεν, που ”έπιασε” στις 9 Ιουλίου.

Η σχέση ανταλλαγής με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαίνεται στα 168,1 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v