Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό χαμηλό γεν έναντι ευρώ

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ διολίσθησε το γεν, καθώς η διάθεση αύξησης των επιτοκίων στην Ευρώπη καθιστά περισσότερο ελκυστικές τις επενδύσεις σε αυτήν έναντι της Ιαπωνίας. Το ευρώ διαμορφώθηκε έως και τα 167,18 γεν.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ διολίσθησε το γεν, καθώς η διάθεση αύξησης των επιτοκίων στην Ευρώπη καθιστά περισσότερο ελκυστικές τις επενδύσεις σε αυτήν έναντι της Ιαπωνίας.

Το ευρώ διαμορφώθηκε έως και τα 167,18 γεν, με κορυφαίους αναλυτές των συναλλαγματικών αγορών να μην αποκλείουν να αναρριχηθεί έως και τα 167,20 γεν στις σημερινές συνεδριάσεις.

Σημειώνεται ότι η αγορά αναμένει ότι η ΕΚΤ στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα διατηρήσει, μεν, αμετάβλητα τα επιτόκια θα δώσει, όμως, ”σήμα” για νέα αύξησή τους, εντός των επόμενων μηνών.

Παράλληλα συνεχίζεται το ράλι της στερλίνας έναντι του δολαρίου, με τη λίρα να παραμένει σε υψηλό 26 ετών έναντι του πράσινου νομίσματος, έχοντας φθάσει στα 2,0196 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιουνίου 1981.

Η άνοδος αποδίδεται στην πεποίθηση της αγοράς ότι η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ήτοι στο 5,75%, στη διήμερη συνεδρίασή της στις 4/7 και 5/7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v