Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ημέρα ενίσχυσης του ευρώ

Σε ανοδική τροχιά παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Στο επίκεντρο τα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία.

Για τέταρτη διαδοχική ημέρα ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, σε υψηλό σχεδόν εβδομάδας μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα τα οικονομικά στοιχεία τόσο στη στεγαστική αγορά όσο και στη βιομηχανική παραγωγή δείχνουν ότι η ανάπτυξη στο α' τρίμηνο κινείται σε μέτριους ρυθμούς.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Commerzbank, Peter Kinsella, "το πραγματικό ερώτημα για το δολάριο είναι αν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία αποτελούν μια απλή ένδειξη ενός φτωχού τριμήνου ή η αρχή της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας;».

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες τέσσερις μέρες το ευρώ έχει ενισχυθεί σχεδόν 2% παρά τις εντεινόμενες ανησυχίες για τις ελληνικές εξελίξεις στην κρίση χρέους.

Το ευρώ σήμερα σημειώνει άνοδο 0,2% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0774 δολ. έναντι 1,0762 την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0733 έως 1,0848 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται οριακά 0,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,096 γεν από 119,008 την προηγούμενη μέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v