Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά για το δολάριο μετά τα στοιχεία για ανεργία

Απώλειες 1% έναντι του ευρώ καταγράφει το αμερικάνικο νόμισμα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ενισχύονται τα αμερικάνικα ομόλογα. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων από Fed τον Ιούνιο.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο οδηγούν σε ράλι τα αμερικάνικα ομόλογα, ενώ το δολάριο σημειώνει βουτιά έναντι του ευρώ, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για μια καθυστερημένη αύξηση επιτοκίων από την Fed.

Η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 126.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, το χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2013 και πολύ κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 126.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 245.000 θέσεων τον Φεβρουάριο.

Η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, είχε δηλώσει πως θα χρειαστεί να δει περισσότερα κέρδη στην αγορά εργασίας προτού προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

«Είναι πραγματικά, κακά, πολύ κακά νέα για την Fed. Σίγουρα μειώνει σημαντικά την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο» δήλωσε αναλυτής της BNP Paribas στο Bloomberg.

Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί 7 μονάδες βάσης στο 1,84%.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο βουτάει έναντι του ευρώ και του γεν. Το ευρώ ενισχύεται 1% έναντι του αμερικάνικου νομίσματος στα 1,10 δολάρια από 1,08 το βράδυ της Πέμπτης.

Το αμερικάνικο νόμισμα υποχωρεί 0,7% έναντι του γεν στα 118,85 γεν το δολάριο από 119,7 χθες.

Ο δείκτης WSJ Dollar που καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού ανταγωνιστικών νομισμάτων. Κινείται 0,84% χαμηλότερα στις 86,35 μονάδες. Ο δείκτης ICE U.S Dollar, ο οποίος μετράει την ισχύ του δολαρίου έναντι έξι νομισμάτων υποχωρεί 1% στις 96,485.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v