Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνονται οι ελληνικές πιέσεις στο ευρώ - Έχασε το $1,08

Νευρικότητα για τις εξελίξεις με την Ελλάδα στην αγορά συναλλάγματος. Δεύτερη ημέρα έντονων πιέσεων για το ενιαίο νόμισμα. Υποχωρεί κάτω από τα 1,08 δολ. Απώλειες 11% για το 2015 στο ενιαίο νόμισμα.

Το ευρώ ολοκληρώνει το τέταρτο συνεχές τρίμηνο απωλειών έναντι του δολαρίου. Το ενιαίο νόμισμα βρέθηκε ξανά σε πτωτική πορεία τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις καθώς στις αγορές επικρατεί κάποια νευρικότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

«Οι αγορές γίνονται πιο ευαίσθητες στο ελληνικό θέμα» εξηγεί ο Σουσούκε Γιαμάντα, της  Bank of America Merrill Lynch και συμπληρώνει: «Επιπλέον, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διατηρεί τις πτωτικές πιέσεις στο ευρώ. Τα θεμελιώδη υποδεικνύουν πώληση του ενιαίου νομίσματος». «Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί καθώς υπάρχει ανησυχία για το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να εξασφαλίσει νέα στήριξη προτού ξεμείνει από ρευστότητα, τις επόμενες τρεις εβδομάδες» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters και συμπληρώνει: «Ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας, η Γερμανία, ζητά περισσότερες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, ενώ η Αθήνα δηλώνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε συμφωνία άνευ όρων με τους πιστωτές της»

Έτσι, το ευρώ υποχωρεί κατά0,5% στα 1,0784 δολ. ενώ και τη Δευτέρα κατέγραψε πτώση 0,5%. Για το 2015, το ευρώ καταγράφει απώλειες 11% έναντι του δολαρίου καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη τροχιά.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg, που αποτυπώνει την πορεία του έναντι 10 βασικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,1% στα 1.200,67. Αισίως ολοκληρώνει τον ένατο μήνα ανόδου, που είναι και η μακροβιότερη ανοδική πορεία για το δείκτη δολαρίου από το 2004

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v