Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το δολάριο έναντι του γεν

Ανέκαμψε το δολάριο έναντι του ευρώ μετά τις πρωινές πιέσεις στον απόηχο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Παραμένει σε ανοδική τροχιά το γεν.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων κινείται το δολάριο έναντι του γεν καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους για τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης των Κεντρικών Τραπεζιτών.

Ωστόσο η πτώση του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ μηδενίστηκε μετά τη νέα μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Επιπλέον το ευρώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας λίγο πριν την ομιλία του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στην Ουάσινγκτον.

Το δολάριο κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 107,86 γεν, αφού πρώτα είχε υποχωρήσει έως τα 107,53, σε χαμηλό αντίστοιχο της 17ης Σεπτεμβρίου.

Στον αντίποδα, το δολάριο ενισχύεται 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,2718. Το ευρώ υποχωρεί και έναντι του γεν στα 137,14.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg κινείται με μικρές μεταβολές, στις 1.062,26 μονάδες. Σημειώνεται ότι τις τρεις προηγούμενες μέρες ο δείκτης είχε υποχωρήσει συνολικά 1,5%.

Παράλληλα το ευρώ σημειώνει πτώση 0,2% σε σχέση με τη βρετανική λίρα στις 78,59 πένες.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v