Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $1,26 υποχωρεί το ευρώ

Έντονος ο προβληματισμός για τα γερμανικά μεγέθη. Κάτω από τα $1,26 το ευρώ καθώς η Γερμανία φλερτάρει με την στασιμότητα. Ποιοι επενδυτικοί οίκοι βλέπουν ότι το ευρώ θα υποχωρήσει κάτω από την ισοτιμία "1 προς 1".

Πτωτικά κινείται και πάλι το ενιαίο νόμισμα, μετά τον έντονο προβληματισμό που προκαλούν τα τελευταία στοιχεία για τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα  υποχωρεί κατά περίπου 0,40% στα 1,2598 δολ. καθώς έγινε γνωστό ότι η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας κατέγραψε τη μεγαλύτερη βουτιά από το 2009 με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει με στασιμότητα, αν όχι νέα ύφεση.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank προβλέπει ότι το ευρώ θα υποχωρήσει κάτω από το "1 προς 1" έναντι του δολαρίου το 2017. Συγκεκριμένα προβλέπει ότι το ενιαίο νόμισμα θα αγγίξει τα 0,95 δολ. το2015 για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία. Πρόκειται για την πιο επιθετική πρόβλεψη εναντίον του ευρώ και διατυπώνεται από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία υποστηρίζει ότι η μείωση στις αποδόσεις των επενδύσεων και τα τεράστια εμπορικά πλεονάσματα θα καθοδηγήσουν τελικά φυγή κεφαλαίων από την Ευρώπη. Έτσι, προβλέπει συνολικά ότι το ευρώ θα υποχωρήσει κατά περίπου 25% έναντι του δολαρίου. Σημειώνεται πως από το Μάιο, από τότε δηλαδή που ο Μάριο Ντράγκι έθιξε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης, το ευρώ έχει υποχωρήσει κατά 10%.

Η Barclays από την πλευρά της εκτιμά ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,10 δολ μέσα σε ένα χρόνο και πως θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά. Η Goldman Sachs προβλέπει ισοτιμία ένα προς ένα το 2017. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v