Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύπτει το χαμένο έδαφος στο ευρώ

Πάνω από τα 1,37 δολ. επιστρέφει το ευρώ. Η στροφή των επενδυτών στην αγορά ομολόγων και οι επιπτώσεις για την αγορά συναλλάγματος. Απώλειες 2% για το ενιαίο νόμισμα από τις 8 Μαΐου.

Προσπάθειες να καλύψει το χαμένο έδαφος καταβάλει το ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται στα 1,3717 δολ., ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε αγγίξει τα 1,3648 δολ., που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 εβδομάδων.

Αιτία ήταν η σημαντική υποχώρηση που καταγράφεται στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και οι δυσάρεστες εκπλήξεις από την οικονομία της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών Treasuryστις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο έξι μηνών, αγγίζοντας το 2,473% καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλιστικές δικλείδες εν μέσω περιβάλλοντος με χαμηλό πληθωρισμό και αμφισβητούμενη οικονομική ανάκαμψη.

Για την εβδομάδα πάντως, το ευρώ καταγράφει απώλειες 0,2%. Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη συνεχής πτωτική εβδομάδα για το ενιαίο νόμισμα. Από τις 8 Μαΐου, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αντισυμβατικά μέτρα, το ευρώ έχει υποχωρήσει περίπου 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v