Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος ευρώ έναντι δολαρίου, γεν εν όψει ΕΚΤ

Στα χαμηλότερα επίπεδα 20 μηνών υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς η ΕΚΤ προβλέπεται να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της ευρωζώνης.

Στα χαμηλότερα επίπεδα 20 μηνών υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι ενδείξεις αποδυνάμωσης της αμερικανικής οικονομίας ενισχύουν την προοπτική μειώσεων στα επιτόκια των ΗΠΑ την επόμενη χρονιά, ενώ στον αντίποδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπεται να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της ευρωζώνης.

Το αμερικανικό νόμισμα κατέρρευσε την Παρασκευή μετά την κάθετη συρρίκνωση της βιομηχανικής δραστηριότητας τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ.

Οι ήπιες αντιδράσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων ενώπιον της ανόδου της αξίας του ευρωνομίσματος επέτειναν τις ανοδικές τάσεις.

Η ΕΚΤ πραγματοποιεί την Πέμπτη την τελευταία συνεδρίαση του 2006 και αναμένεται ευρέως να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων, στο 3,5%.

Το ευρώ αναρριχήθηκε έως το υψηλό 20 μηνών του 1,3370 δολαρίου νωρίς το πρωί και κινείται αυτή την ώρα στο 1,3325 δολάριο.

Το ενιαίο νόμισμα κατέκτησε νέα επίπεδα-ρεκόρ έναντι του γεν και ανήλθε έως τα 154,14 γεν, πριν υποχωρήσει στα 154,05 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v