Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 14 ετών η στερλίνα ”βλέπει” τα 2 δολάρια

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 1992 και σε απόσταση αναπνοής από τα 2 δολάρια αναρριχήθηκε η στερλίνα, καθώς διαφαίνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεχίσει και τον επόμενο χρόνο να αυξάνει τα επιτόκια.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 1992 ανήλθε η στερλίνα μετά από 10ήμερη αναρρίχηση, καθώς διαφαίνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεχίσει και τον επόμενο χρόνο να αυξάνει τα επιτόκια.

Κατά τους αναλυτές, η στερλίνα θα ανέλθει στο φράγμα των 2 δολαρίων, στο οποίο είχε φτάσει για τελευταία φορά το 1992.

Το βρετανικό νόμισμα κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 14 ετών και πλέον και οδεύει προς τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα κερδών έναντι του δολαρίου, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να μειώσει τα επιτόκια η αμερικανική Federal Reserve.

Η στερλίνα άγγιξε το επίπεδο του 1,9562 δολαρίου στο Λονδίνο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 1992, όταν εξοστρακίστηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ERM, και κινείται αυτή την ώρα στο 1,9520 δολάριο έναντι 1,9487 δολαρίου χθες. Το νόμισμα κινείται επίσης στις 67,53 στερλίνες ανά ευρώ έναντι 66,92 έναν μήνα νωρίτερα.

Το δολάριο κινείται προς τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα απωλειών έναντι του ”καλαθιού” με τις εμπορικές ισοτιμίες. Υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 20 μηνών έναντι του ευρώ και τα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v