Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος του δολαρίου ενόψει Bernanke

Ανακάμπτει το αμερικανικό νόμισμα. Στο 1,3140 δολ. το ευρώ. Τι περιμένουν οι αγορές από τη σημερινή κατάθεση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Κογκρέσο.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα ενόψει της κατάθεσης Bernanke στο Κογκρέσο. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3140 δολ., καταγράφοντας πτώση 0,15%, ενώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,3% στα 99,35 γεν. Ο δείκτης δολαρίου, ενισχύεται κατά 0,1% στις 82,639 μονάδες.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται να επισημάνει ότι η επιβράδυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δεν ισοδυναμεί με σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Εκτιμάται δε ότι θα τονίσει για μία ακόμη φορά πως τα επιτόκια θα παραμείνουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για το ορατό μέλλον.

Μία ημέρα νωρίτερα όμως, η πρόεδρος της Fed Ντάλας, Esther George δήλωσε πως θα πρέπει να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο η μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. «Θα ήθελα να δω την FOMC να ξεκινήσει συστηματική μείωση του ρυθμού των αγορών με ένα τρόπο που θα φέρει το πρόγραμμα σε τέλος, κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους» δήλωσε συγκεκριμένα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v