Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση για το δολάριο διά χειρός Bernanke

Στο στόχαστρο βρίσκεται το αμερικανικό νόμισμα καθώς ο επικεφαλής της Fed υπόσχεται χαμηλά επιτόκια για το "ορατό μέλλον". Άνοδος 3% για το ευρώ, στα 1,32085 δολ.

Με τον επικεφαλής της Fed να υπόσχεται ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για το «ορατό μέλλον», το δολάριο καταγράφει κάθετη πτώση.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε στο 82,418 που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουνίου και κατά 2,8% χαμηλότερο από το υψηλό τριετίας που άγγιξε πριν από μόλις 2 συνεδριάσεις. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων, στα 98,20 γεν.

Το ευρώ καταγράφει άλμα 3% από το χαμηλό της Τετάρτης (1,2765%) καθώς άγγιξε τα 1,32085 δολ.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed έδειξαν πως οι αξιωματούχοι είναι διχασμένοι ως προς το πώς – αλλά και το πότε – θα πρέπει να γίνει η έξοδος από την αντισυμβατική νομισματική πολιτική. Ο ίδιος οBen Bernanke όμως, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο δήλωσε πως η νομισματική πολιτική θα παραμείνει «στηρικτική για το ορατό μέλλον». «Το γενικό μήνυμα είναι στήριξη» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Απαιτείται εξαιρετικά στηρικτική πολιτική για το ορατό μέλλον».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v