Ιστορικό υψηλό χτύπησε ο DAX

Η Φρανκφούρτη και η Μαδρίτη ενισχύονται 0,3%. Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο υποχωρούν κατά 0,3% με 0,7%.

Ιστορικό υψηλό χτύπησε ο DAX

Ηπια και μικτά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις παγκόσμιες αγορές να ακολουθούν σε γενικές γραμμές τα κέρδη της Wall Street. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3% - ο DAΧ έφτασε σε ιστορικό υψηλό. Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο υποχωρούν κατά 0,3% με 0,7%. 

Το θετικό ξεκίνημα για την Ευρώπη έρχεται μετά τα κέρδη στη Wall Street που είδαν τον Dow Jones και τον S&P 500 να φτάνουν σε νέα ενδοημερήσια υψηλά και ρεκόρ κλεισίματος.

Οσον αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, η σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων κατά 9% σε ετήσια βάση, αλλά ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη. Ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας LVMH θα κάνει ανακοινώσεις μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Στο μέτωπο των δεδομένων, καταγράφηκε η μικρότερη αύξηση των τελευταίων δύο ετών για τους μισθούς στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε μία ένδειξη εξασθένησης των πληθωριστικών πιέσεων που διατηρεί την Τράπεζα της Αγγλίας σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων τον Νοέμβριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v