Ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Φρανκφούρτη έκλεισε με άνοδο 1,66% στις 18.183 μονάδες, το Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,8% στις 8.347 μονάδες και το Παρίσι έκλεισε με άνοδο 1,23% στις 7.423 μονάδες. Ανοδο άνω του 1% κατέγραψαν τα χρηματιστήρια σε Μαδρίτη και Μιλάνο.
Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν υψηλότερα και την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις σημαντικές εκθέσεις πληθωρισμού από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στο 2,2% τον Ιούλιο, ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες, αλλά επανήλθε πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ κατέγραψε επιβραδυνόμενο ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στο 2,9%, το χαμηλότερο από το 2021.
Τα αμερικανικά στοιχεία - σε συνδυασμό με ένα βασικό μέτρο του πληθωρισμού χονδρικής που δημοσιεύθηκε την Τρίτη και αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο - καθησύχασαν τους επενδυτές ότι μια οικονομική ήπια προσγείωση είναι και πάλι στο τραπέζι.
Οι επενδυτές αξιολογούν τώρα αν τα στοιχεία δείχνουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει πιθανότητα 58,5% για το πρώτο και 41,5% για το δεύτερο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.
Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό άνοδο σήμερα, αφού η αύξηση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο κατά 0,7%, ο ASX στην Αυστραλία κατά 0,2%, ο Shanghai και ο Shenzen στην ηπειρωτική Κίνα κατά 0,9% και 0,7% υψηλότερα αντίστοιχα.