Θετικά οι ευρωαγορές με στήριξη από τον πληθωρισμό

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι ανοδικά 0,2% όπως και η Μαδρίτη ενώ το Μιλάνο κερδίζει 1%. Καθησυχάζουν τους επενδυτές τα στοιχεία πληθωρισμού από ΗΠΑ και Βρετανία.

Θετικά οι ευρωαγορές με στήριξη από τον πληθωρισμό

Ανοδικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι κινείται θετικά κατά 0,2% όπως και η Μαδρίτη ενώ το Μιλάνο κερδίζει 1%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις σημαντικές εκθέσεις πληθωρισμού από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στο 2,2% τον Ιούλιο, ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες, αλλά επανήλθε πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ κατέγραψε επιβραδυνόμενο ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στο 2,9%, το χαμηλότερο από το 2021.

Τα αμερικανικά στοιχεία - σε συνδυασμό με ένα βασικό μέτρο του πληθωρισμού χονδρικής που δημοσιεύθηκε την Τρίτη και αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο - καθησύχασαν τους επενδυτές ότι μια οικονομική ήπια προσγείωση είναι και πάλι στο τραπέζι.

Οι επενδυτές αξιολογούν τώρα αν τα στοιχεία δείχνουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει πιθανότητα 58,5% για το πρώτο και 41,5% για το δεύτερο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό άνοδο σήμερα, αφού η αύξηση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο κατά 0,7%, ο ASX  στην Αυστραλία κατά 0,2%, ο Shanghai και ο Shenzen  στην ηπειρωτική Κίνα κατά 0,9% και 0,7% υψηλότερα αντίστοιχα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v