Ανοδικά η Ευρώπη με το βλέμμα σε πληθωρισμό Βρετανίας-ΗΠΑ

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στη Βρετανία, στα δεδομένα που θα ανακοινωθούν για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Ανοδικά η Ευρώπη με το βλέμμα σε πληθωρισμό Βρετανίας-ΗΠΑ

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα βασικά στοιχεία του πληθωρισμού από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% υψηλότερα, συνεχίζοντας το επιφυλακτικά θετικό κλίμα αυτή την εβδομάδα. 

Η ελβετική τράπεζα UBS ανεβαίνει 2,6% αφού ξεπέρασε σημαντικά τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο.

Ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε στο 2,2% τον Ιούλιο, ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες, αλλά πίσω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωνόταν στο 2,3%.

Τα στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο έρχονται πριν από την δημοσίευση αργότερα του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, ο οποίος προβλέπεται να παρουσιάσει αύξηση 0,2%, έναντι πτώσης 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν εάν τα στοιχεία θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Η ανάγνωση θα μπορούσε να δώσει κάποια κατεύθυνση στις αβέβαιες χρηματοπιστωτικές αγορές μετά την αστάθεια της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε χθες έδειξε ότι οι τιμές χονδρικής είχαν αυξηθεί κατά 0,1% τον περασμένο μήνα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η μέτρηση θα παρουσίαζε μηνιαία άνοδο 0,2% τον Ιούλιο, σε συμφωνία με την μέτρηση του προηγούμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v