Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική δυναμική στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη οριακά ενώ το Μιλάνο κατά 0,2%.

Θετική δυναμική στις ευρωαγορές

Διατηρούν τη θετική δυναμική τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πληθωρισμό της ευρωζώνης να αναμένεται και τα εταιρικά κέρδη να εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη οριακά ενώ το Μιλάνο κατά 0,2%.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης HSBC κατέγραψε μικρή μείωση των κερδών προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες λόγω του περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα κατέγραψε κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο έως τον Ιούνιο ύψους 21,56 δισ. δολαρίων, έναντι 21,66 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ποσό του πρώτου εξαμήνου ήταν πάντως πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των χρηματιστών που συγκέντρωσε η HSBC, ύψους 20,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της σε "περίπου 0,25%" από το προηγούμενο εύρος του 0% έως 0,1% και περιέγραψε το σχέδιό της να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Πρόκειται για τα υψηλότερα επιτόκια της Τράπεζας της Ιαπωνίας από το 2008, όταν ήταν στο 0,3%.

Στην πολιτική επικαιρότητα και στη Μέση Ανατολή, κίνδυνος κλιμάκωσης μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στο Ιράν. Νεκρός ο Ισμαήλ Χανίγιε από αεροπορικό χτύπημα στην Τεχεράνη. Νωρίτερα το Ισραήλ χτύπησε και υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v