Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστρέφουν την αρνητική τάση οι ευρωαγορές

Σε χαμηλό 31 ετών το γεν έναντι του ευρώ. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 1,1%.

Αντιστρέφουν την αρνητική τάση οι ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται υψηλότερα σήμερα Τετάρτη, αντιστρέφοντας την αρνητική τάση της προηγούμενης συνεδρίασης. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 1,1%.

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα την Τρίτη, αφού αφομοίωσαν τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή από την ευρωζώνη, τα οποία έδειξαν ότι ο γενικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,5% τον Ιούνιο, σε συμφωνία με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο, τα στενά παρακολουθούμενα στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό και τον πληθωρισμό υπηρεσιών παρέμειναν επίμονα υψηλά, διατηρώντας το 2,9% και το 4,1%, αντίστοιχα.

Το ιαπωνικό νόμισμα εξασθένησε έναντι του ευρώ, σε επίπεδο που είχε να διαμορφωθεί από τον Σεπτέμβριο του 1992, καθώς τα στοιχεία δεν πρόσφεραν περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,17% έναντι του ιαπωνικού γεν, διαπραγματευόμενο στα 173,89 γεν ανά ευρώ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v