Πανηγυρίζει με άλμα 2,5% το χρηματιστήριο στο Παρίσι

Ο πρώτος γύρος των πρόωρων γαλλικών βουλευτικών εκλογών έφερε πρώτη την άκρα δεξιά, αλλά με μικρότερη διαφορά απ' ό,τι προβλεπόταν. Θετικά πρόσημα και στις υπόλοιπες ευρωαγορές. Ενισχύεται το ευρώ.

Πανηγυρίζει με άλμα 2,5% το χρηματιστήριο στο Παρίσι

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκινούν με κέρδη τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης, καθώς οι επενδυτές στην περιοχή επεξεργάζονται τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Αλμα 2,5% στο Παρίσι. Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1,1%, το Λονδίνο 0,7%, η Μαδρίτη 1,7% και το Μιλάνο 2%.

Ο πρώτος γύρος των πρόωρων γαλλικών βουλευτικών εκλογών έφερε πρώτη την άκρα δεξιά, αλλά με μικρότερη διαφορά απ' ό,τι προβλεπόταν. Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν θα δυσκολευτεί να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις γαλλικές εκλογές, μειώνοντας την ανησυχία των επενδυτών ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης οδεύει προς μια πιο ριζοσπαστική αλλαγή πολιτικής.

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν κέρδισε τον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών που διεξήχθη χθες, Κυριακή, αν και αναλυτές επισημαίνουν πως το κόμμα κέρδισε μικρότερο μερίδιο των ψήφων απ' ό,τι προέβλεπαν μερικές δημοσκοπήσεις.

Μια πολύ ισχυρή παρουσία του κόμματός της θα αύξανε τις πιθανότητες μιας επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής στη Γαλλία, το έλλειμμα της οποίας υπερβαίνει ήδη τα επιτρεπτά όρια σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπό αυτό το κλίμα, το ευρώ κερδίζει 0,5%, στο 1,077 δολάριο - νωρίτερα μάλιστα έφτασε σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v