Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη οριακά, ενώ το Μιλάνο κατά 0,3%.

Συγκρατημένες οι ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι μεγάλες αγορές άνοιξαν ξανά μετά το πασχαλινό Σαββατοκύριακο και οι επενδυτές προσβλέπουν στην έναρξη του νέου τριμήνου.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν το πρώτο τρίμηνο του 2024 περίπου 6,8% υψηλότερα την Πέμπτη, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι πιέσεις από τις υψηλότερες τιμές υποχωρούν.

Περαιτέρω επιδείνωση σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, καθώς συρρικνώθηκε με πιο απότομο ρυθμό από ό,τι τον Φεβρουάριο. Η ζήτηση συνέχισε να μειώνεται, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε ωστόσο άνοδο της αισιοδοξίας. 

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησαν για πρώτη φορά μέσα σε τρεις μήνες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά μπορεί να βρίσκεται σε στασιμότητα λόγω των υψηλών επιτοκίων στεγαστικών δανείων και της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη οριακά, ενώ το Μιλάνο κατά 0,3%.

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της κινεζικής εταιρείας κατασκευής smartphone Xiaomi σημείωσαν άλμα έως και 16% σήμερα Τρίτη, αφού το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας φαίνεται ότι σημείωσε μια πρώτη επιτυχία σε έναν κλάδο που κατακλύζεται από τον ανταγωνισμό και τον πόλεμο τιμών.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v