Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές, τελευταία μέρα trading σήμερα

Κλειστά τα χρηματιστήρια αύριο και τη Δευτέρα, λόγω Πάσχα των Καθολικών. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι επίσης. Επιβεβαιώθηκε η ύφεση στη Βρετανία πέρυσι.

Θετικά οι ευρωαγορές, τελευταία μέρα trading σήμερα

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας από την ανίσχυρη δυναμική που είχαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη χάνει 0,2% και το Μιλάνο κινείται ανοδικά κατά 0,1%.

Οι περιφερειακές μετοχές έκλεισαν ελαφρώς υψηλότερα την Τετάρτη, ανακτώντας τον δυναμισμό τους μετά από ένα υποτονικό ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Σήμερα Πέμπτη είναι η τελευταία ημέρα μιας εβδομάδας συναλλαγών που έχει μειωθεί λόγω των εορτών του Καθολικού Πάσχα. Kλειστά τα χρηματιστήρια και αυτή τη Δευτέρα (Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών).

Στο μέτωπο των δεδομένων, τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν επιβεβαίωσαν ότι η βρετανική οικονομία έπεσε σε ύφεση το 2023 με συρρίκνωση 0,3% το τελευταίο τρίμηνο.

Η οικονομία της Βρετανίας έχει δείξει σημάδια ότι ξεκινά το 2024 σε ισχυρότερη βάση, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 0,2% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο και ανεπίσημες έρευνες να δείχνουν ότι η ανάπτυξη συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας δήλωσε εν τω μεταξύ ότι η απασχόληση αυξήθηκε ελάχιστα τον Φεβρουάριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,3%, στο 1,079 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v