Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη οριακά ενώ το Μιλάνο 0,8%.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές για την έναρξη της νέας εβδομάδας συναλλαγών, μετά την πτώση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη οριακά ενώ το Μιλάνο 0,8%.

Οι μετοχές της Ιαπωνίας ηγήθηκαν των απωλειών στις αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, αφού η χώρα απέτρεψε μια τεχνική ύφεση, ανοίγοντας το δρόμο για την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική της τράπεζα, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τους αριθμούς πληθωρισμού της Κίνας.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στο μέτωπο των πολιτικών εξελίξεων, η ραγδαία αύξηση των δεξιών πολιτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη έφτασε στην Πορτογαλία την Κυριακή, καθώς το κόμμα Chega ενίσχυσε τη στήριξή του και τετραπλασίασε τις έδρες του στο κοινοβούλιο.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, στις πρόωρες εκλογές, η κεντροδεξιά συμμαχία AD πήρε τις περισσότερες έδρες , αλλά υπολείπεται της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας - νίκησε τους Σοσιαλιστές, των οποίων το ποσοστό κατέρρευσε. Αλλά η ακροδεξιά Chega τράβηξε μεγάλο μέρος των φώτων της δημοσιότητας με ένα ισχυρό αποτέλεσμα που έφερε την τρίτη θέση. Μόλις πριν από δύο χρόνια είχε κερδίσει 12 έδρες στο κοινοβούλιο. Τώρα, έχει σχεδόν 50 έδρες.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v