Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Διευρύνουν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τα εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών στο επίκεντρο. Κοντά σε υψηλό 15ετίας ο ευρωπαϊκός δείκτης blue-chip. Οριακές κινήσεις για το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο 1% και οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου ενισχύονται 0,6%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε ώς και 0,3%, οδεύοντας στο υψηλότερο κλείσιμο από τον Δεκέμβριο του 2007. O δείκτης blue-chip έλαβε ώθηση την περασμένη εβδομάδα από το ράλι της μετοχής της LVMH. 

Ο ευρωπαϊκός δείκτης αναρριχήθηκε 1,74% την περασμένη εβδομάδα, λαμβάνοντας ώθηση την Παρασκευή  από τις τραπεζικές μετοχές.

Σήμερα Δευτέρα ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου η Charles Schwab, την Τρίτη η Bank of America και την Τετάρτη η Morgan Stanley.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα που προκάλεσε κρίση ρευστότητας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ καταγράφει οριακές κινήσεις έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,099 δολ./ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v