Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν υψηλότερα οι ευρωαγορές

Ανοδική συνεδρίαση σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι μετά τα ισχυρά κέρδη στη Wall Street. Σε χαμηλά δυο μηνών το δολάριο. Κοντά σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός.

Συνεχίζουν υψηλότερα οι ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικές ευρωαγορές, μετά τα ισχυρά κέρδη στη Wall Street και την άνοδο στην Ασία, εν μέσω εντεινόμενης αισιοδοξίας ότι η Fed θα καταφέρει την «ήπια προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας. 

Ειδικότερα, αυξάνονται οι ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) είναι πιθανό να τερματίσει σύντομα την επιθετική πολιτική αύξησης των επιτοκίων, μετά την πιο συγκρατημένη από την αναμενόμενη, πορεία του πληθωρισμού κατά τον μήνα Μάρτιο.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,16% στις 15.729 μονάδες ενώ ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,15% στις 7.855 μονάδες. Ανοδος 0,35% για τον CAC στο Παρίσι, στις 7.505 μονάδες. Κέρδη καταγράφουν και οι αγορές Ιταλίας, Ισπανίας, με τον ευρύτερο δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται 0,2% στις 465 μονάδες. 

Το δολάριο συνεχίζει την πτωτική του τροχιά σε χαμηλά δυο μηνών, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση στο τρίμηνο. Η ισοτιμία του έναντι του ευρώ κινείται στα 1,1063 δολάρια. 

Ισχυρά κέρδη καταγράφει ο χρυσός οδεύοντας προς ιστορικό υψηλό, λαμβάνοντας ώθηση από τις προσδοκίες ότι η Fed θα παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων και τους φόβους για ύφεση που ενισχύουν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού κινείται πλέον στα 2.056 δολάρια ανά ουγκιά.

Οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύονται οριακά στα 82,5 δολάρια το βαρέλι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v