Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

Πτώση στα ευρωπαικά χρηματιστήρια μετά την άνοδο της Παρασκευής. «Άλμα» 3,3% για το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στις Κεντρικές Τράπεζες σε Ευρώπη και ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Στο μεταξύ, κατά 0,5% αυξήθηκε το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο, σύμφωνα με μηνιαία εκτίμηση που δημοσίευση η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο είχε κινηθεί καθοδικά κατά 0,6%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα ενισχυθεί ελαφρώς λιγότερο, κατά 0,4%. Τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο, το ΑΕΠ υποχώρησε 0,3% σε τριμηνιαία βάση.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη τον Οκτώβριο, σε μηνιαία βάση. Για το τρίμηνο έως αυτόν τον μήνα, υποχώρησε κατά 1,7% σε σύγκριση με το τρίμηνο έως τον Ιούλιο.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10ετή συνεργασία με το London Stock Exchange Group (LSEG), ενώ πήρε μερίδιο 4% στον Ομιλο που διαχειρίζεται το βρετανικό χρηματιστήριο.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η συνεργασία περιλαμβάνει δεδομένα και αναλύσεις επόμενης γενιάς, καθώς και λύσεις υποδομής cloud, σύμφωνα με δήλωση του LSEG. Περιλαμβάνει μια νέα υποδομή δεδομένων για το χρηματιστήριο του Λονδίνου και λύσεις ανάλυσης και μοντελοποίησης με Microsoft Azure, AI και Microsoft Teams.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,49% στις 436 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,41% στις 7.445 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,45% στις 14.306 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,41% στις 6.650 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 3,3% στα 73,38 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,8% στα 1.795 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0545 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v