Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά από πέντε σερί πτώσεις

Επέστρεψαν οι αγοραστές στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Εδραιώνεται πάνω από τα 1.800 δολ. ο χρυσός. Υποχωρεί το ευρώ.

Άνοδος στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις Κεντρικές Τράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές ακόμη, στον αγώνα της με τον πρωτοφανή πληθωρισμό, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρότερης αύξησης κατά μισή ποσοστιαία μονάδα την επόμενη εβδομάδα, προβλέπουν οικονομολόγοι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ίδια αύξηση θα γίνει και στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι το επιτόκιο καταθέσεων θα κορυφωθεί στο 2,5%, σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου. Προβλέπουν επίσης η ΕΚΤ να αρχίσει να ξεφορτώνει τρισεκατομμύρια ευρώ από αγορές ομολόγων της εποχής της κρίσης κάποια στιγμή το επόμενο τρίμηνο.

Στο μεταξύ, διπλή αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. φράγκων (4,3 δισ. δολαρίων) ολοκλήρωσε η Credit Suisse, δίνοντας στον διευθύνοντα σύμβουλο Ulrich Koerner τα κεφάλαια που απαιτούνται για να ξεκινήσει μια συνολική αναδιάρθρωση της προβληματικής τράπεζας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι επενδυτές συμφώνησαν να αγοράσουν το 98,2% των μετοχών προς πώληση για να συγκεντρωθούν 2,24 δισ. φράγκα, ανέφερε η Credit Suisse. Οι μετοχές θα πωληθούν στην τιμή προσφοράς ή πάνω από την τιμή των 2,52 φράγκων ανά μετοχή.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είδε θετικό πρόσημο μετά από πέντε σερί πτώσεις καθώς σήμερα ενισχύθηκε 0,84% στις 439 μονάδες. Αντίστοιχα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο μόλις 0,06% στις 7.476 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,74% στις 14.370 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,46% στις 6.677 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 1,2% στα 72,38 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,8% στα 1.815 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0545 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v