Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

Οριακή πτώση σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Πιέσεις στα χρηματιστήρια σε Παρίσι και Λονδίνο. Χαμηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Υποχωρεί το ευρώ.

Απώλειες στις ευρωαγορές καθώς η νέα πτώση της ανεργίας στις ΗΠΑ δημιούργησε ανησυχίες ότι η Fed θα κινηθεί ακόμα πιο επιθετικά για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,4% στις 390 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,45% στις 6.959 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη παρέμεινε αμετάβλητος στις 12.272 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,45% στις 5.840 μονάδες.

Στο μεταξύ, το Bloomberg με σημερινό του δημοσίευμα εμφανίζει τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς «ανοιχτό» στο ενδεχόμενο να στηρίξει την έκδοση ευρωομολόγου.

Παράλληλα, για τρίτο διαδοχικό μήνα υποχωρεί το ηθικό των επενδυτών στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, σηματοδοτώντας μια βαθιά ύφεση για το νομισματικό μπλοκ των 19 χωρών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη υποχωρεί στις -38,3 μονάδες τον Οκτώβριο από -31,8 τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και ανέμεναν -34,7.

Επιπλέον, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα περαιτέρω μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξελίσσοντας την παρέμβασή της στην αγορά μακροπρόθεσμων ομολόγων.

Οπως θυμίζει το CNBC, η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της τράπεζας ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου ένα πρόγραμμα έκτακτης αγοράς ομολόγων δύο εβδομάδων για μακροχρόνια κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου, για να αποκαταστήσει την τάξη στις αγορές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI σημειώνει πτώση 0,3% στα 92,30 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός υποχωρεί 2% στα 1.675 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 0,9692 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v