Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο χάνει 0,5%, το Παρίσι 0,3%, το Μιλάνο κερδίζει 0,7%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ελαφρώς ανοδικά, κατά 0,1%.

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα μεγάλα χρηματιστήρια στην Ευρώπη άνοιξαν με πτώση την Παρασκευή μετά την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, την προηγούμενη μέρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο διάδοχός του θα οριστεί τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, καθώς προχώρησε η μέρα, κινούνται πιο μικτά. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο χάνει 0,5%, το Παρίσι υποχωρεί 0,3%, το Μιλάνο κερδίζει 0,7%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ελαφρώς ανοδικά, κατά 0,1%.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς βρίσκεται το Bitcoin, βοηθούμενο από την επιστροφή της διάθεσης για ρίσκο στις παγκόσμιες αγορές ευρύτερα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση σημείωσε άνοδο περισσότερο από 13% την εβδομάδα μέχρι τις 11:50 π.μ. της Παρασκευής στη Σιγκαπούρη -- και αν συνεχιστεί η κίνηση, θα είναι η μεγαλύτερη άνοδος για ένα τέτοιο διάστημα από το 2021.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Klaas Knot δήλωσε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων πιθανότατα θα συμπέσουν με ηπιότερη οικονομική επέκταση στην ευρωζώνη.

«Μπορεί κάλλιστα, την ώρα που η οικονομία επιβραδύνεται τους επόμενους μήνες και τα επόμενα τρίμηνα, να αυξήσουμε τα επιτόκια», είπε ο Knot, μια από τις πιο σκληρές φωνές στο Διοικητικό Συμβούλιο. «Είναι πολύ πιθανό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v