Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρενάρει το sell off, ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Για τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης προειδοποιεί ο Ρώσος υπ. Εξωτερικών. Ξεπέρασε τις προσδοκίες η UBS το α΄ τρίμηνο. Ανοδικά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,1%.

Φρενάρει το sell off, ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Στο πράσινο κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, μετά τις απώλειες της Δευτέρας, καθώς οι ανησυχίες για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα επισκίασαν την επανεκλογή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 1% και το Μιλάνο 0,3%. Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,25%, στα 98 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,5%, στα 102 δολάρια. Κατά 0,9% ενισχύεται το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, στα 93,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Στο μέτωπο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε συνέντευξή του στο ρωσικό Channel 1 TV, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, παρόλο που οι παγκόσμιες ατομικές δυνάμεις έκαναν κοινή δήλωση τον Ιανουάριο ότι μια τέτοια σύγκρουση είναι απαράδεκτη. «Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, ο κίνδυνος είναι πραγματικός και δεν πρέπει να υποτιμάται», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, η UBS ανακοίνωσε αποτελέσματα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο. Η ελβετική τράπεζα ανέφερε καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους 2,136 δισ. δολαρίων, υψηλότερα από τις προβλέψεις της τράπεζας για 1,79 δισ. δολάρια.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και η εξαγορά του Twitter από τον Ελον Μασκ, με τα δημοσιεύματα να αναφέρονται στις λεπτομέρειες που ξέρουμε, σε όσα δεν ξέρουμε και σε αυτά που αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v