Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη μέρα πτώσης στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς προβληματίζουν οι εξελίξεις στο εμπόριο. Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο. Χαμηλότερα ο χρυσός.

Πιέσεις στις ευρωαγορές μετά την απειλή Τραμπ για επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα σε περίπτωση που το Πεκίνο δεν καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι ενδείξεις υπερβολικής ανάληψης κινδύνου καθώς και η επιβράδυνση στην κερδοφορία των τραπεζών είναι μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Όπως μεταδίδει το CNBC, η ΕΚΤ αναφέρει ότι «οι καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως και της ευρωζώνης έχουν αυξηθεί και συνεχίζουν να δημιουργούν προκλήσεις χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, κατά 0,6% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση 0,4% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού διολίσθησε κατά 0,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν είχε υποχωρήσει κατά 0,1%.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,41% στις 403 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,84% στις 7.262 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,48% στις 13.158 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,25% στις 5.894 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 3,3% στα 57,05 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.468 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1063 από 1,1080 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v