Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Τα στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση στις ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές. Προειδοποιήσεις για αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ από τον γερμανό ΥΠΕΞ. Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ. «Τσεκούρι» σε 7.000-9.000 θέσεις εργασίας από την ΗΡ.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Στο επίκεντρο των επενδυτών την Πέμπτη βρίσκονται τα στοιχεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας που θα ανακοινωθούν στις 15:30΄ ώρα Ελλάδος και τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι αγορές τιμολογούν σχεδόν 90% πιθανότητα ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, τον Οκτώβριο.

Η Fed έχει ήδη περικόψει τα επιτόκια δύο φορές φέτος, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να περιορίσουν τις επιπτώσεις από τον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι «είναι ανοιχτός αλλά δεν είναι πεπεισμένος» όσον αφορά τις προτάσεις του Μπόρις Τζόνσον για τη συμφωνία του Brexit.

Στο εμπορικό μέτωπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει αντίμετρα σε απάντηση στους νέους δασμούς που πρόκειται να επιβάλουν οι ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

"Η ΕΕ θα πρέπει τώρα να αντιδράσει, και αφού λάβει την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ίσως να επιβάλει και εκείνη τιμωρητικά αντίμετρα", επεσήμανε ο Μάας.

Στο εταιρικό μέτωπο, αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, Bob Dudley, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή. Τη θέση του αναλαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Upstream της BP, Bernard Looney.

Σχέδια περικοπής κατά 16% του εργατικού δυναμικού της παρουσίασε την Πέμπτη η εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών HP.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης με στόχο τη μείωση του κόστους.

Υπό το παραπάνω κλίμα:

* Στη Φρακφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,4%

* Στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,2%

* Στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,4%

* Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ επίσης κατά 0,2%

* Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται θετικά (+0,3%)

* Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v