Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στα νέα εταιρικά αποτελέσματα. UBS, Phillips,AMS, Michelin και Tele2 δημοσιεύουν στοιχεία. Στο επίκεντρο οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αλλά και οι ισχυρές τιμές του αργού.

Μικρές κινήσεις σημειώνουν τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν ακόμη ένα δυνατό σετ εταιρικών αποτελεσμάτων. Στο επίκεντρο βέβαια παραμένει η γεωπολιτική και η τιμή του πετρελαίου.

Οι AMS, Michelin και Tele2 δημοσιεύουν στοιχεία σήμερα. Την ίδια ώρα, η UBS ανακοίνωσε ότι είχε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Ο Όμιλος δημοσίευσε κέρδη προ φόρων 589 εκατ. φράγκα (604 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 463 εκατ. φράγκα. Η μετοχή της υποχωρεί 3,7%, ακόμη και αν τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Την ίδια ώρα, απώλειες 27% στα καθαρά έσοδα ανακοίνωσε η Phillips, ενώ οι συγκρίσιμες πωλήσεις ενισχύθηκαν 5%. 

Τα καθαρά έσοδα από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν στα 94 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 128 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κινήθηκαν ανοδικά και έφτασαν τα 344 εκατ. ευρώ από 298 εκατ. το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Η μετοχή της ενισχύεται 3,4%. 

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, αναμένονται στοιχεία PMI για την ευρωζώνη. 

Νωρίτερα στην Ασία, οι μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα με το βλέμμα στην αμερικανική αγορά ομολόγων. Την Παρασκευή, η απόδοση του δεκαετούς Treasury έφτασε το 2,96%, το υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η απόδοση του διετούς χτύπησε το υψηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Μία άλλη περιοχή που βλέπουν με προσοχή οι επενδυτές είναι οι τιμές του αργού. Οι αγορές παραμένουν καλά υποστηριζόμενες, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης. 

Στα θετικά της ημέρας και η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θα σταματήσει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές, αν και όπως δήλωσε μέσω twitter χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, η πυρηνική κρίση έχει ακόμη δρόμο για να επιλυθεί.

Υπό αυτό το πολιτικό και οικονομικό κλίμα:

* Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe κινείται σταθεροποιητικά, στις 381 μονάδες

* Στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται 0,1%, στις 7.371 μονάδες

* Στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,1%, στις 5.407 μονάδες

* Στη Φρανκφούρτη ο DAX ελαφρώς χαμηλότερα κατά 0,1%, στις 12.534 μονάδες

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v