Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Στο προσκήνιο η προειδοποίηση της Taiwan Semiconductor Manufacturing για πιο αδύναμη ζήτηση smartphones και οι σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον. Ericsson και Reckitt Benckiser δημοσιεύουν στοιχεία.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν τις μεσημεριανές ώρες οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη μικτή πρωινή εικόνα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα και τα φρέσκα οικονομικά στοιχεία.

Στο προσκήνιο σήμερα η προειδοποίηση που εξέδωσε Taiwan Semiconductor Manufacturing για στόχο εσόδων στο χαμηλότερο επίπεδο της πρόβλεψής της, βλέποντας πιο αδύναμη από την αναμενόμενη ζήτηση για smartphones. Το γεγονός είχε επιπτώσεις νωρίτερα στις ασιατικές αγορές καθώς ασκήθηκαν σημαντικές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκονται επίσης οι σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, όπου μεταξύ άλλων στην ατζέντα βρίσκονται το ελεύθερο εμπόριο, ο προστατευτισμός καθώς και οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του αργού κυμαίνονται κοντά σε υψηλά σημεία πολλών ετών, μετά το άλμα στο πιο υψηλό σημείο από το 2014. Το brent τελεί υπό διαπραγμάτευση κοντά στα 74 δολάρια ανά βαρέλι, με ώθηση από τις περικοπές του ΟΠΕΚ και τις αναφορές που θέλουν τη Σαουδική Αραβία να πιέζει τις τιμές προς τα 100 δολάρια.

Εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη και στα εταιρικά στοιχεία, αυξημένα έσοδα ανακοίνωσε ο Όμιλος καταναλωτικών προϊόντων Reckitt Benckiser για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η εταιρεία πίσω από τα προϊόντα καθαρισμού Cillit Bang και τα παυσίπονα Nurofen δημοσίευσε έσοδα 3,11 δισ. στερλίνες στο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 2,64 δισ. στερλίνες την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η μετοχή της υποχωρεί 6%, καθώς τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα από τα αναμενόμενα.

Μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της χρονιάς για τη σουηδική εταιρεία Ericsson.

Το περιθώριο κέρδους ενισχύθηκε 35,9% σε προσαρμοσμένη βάση, από 18,7% έναν χρόνο νωρίτερα και ήταν υψηλότερο από το 32,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η General Electric. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 16 σεντς από 14 έναν χρόνο νωρίτερα και ενώ οι αναλυτές περίμεναν 11 σεντς ανά μετοχή.

Τι συμβαίνει στις αγορές

Υπό αυτό το κλίμα, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,5% στις 5.421 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX επίσης κατά 0,1% στις 12.578 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,4% στις 7.350 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,1% στις 382 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται 0,6% στις 23.938 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ επίσης κατά 0,3%, στις 9.900 μονάδες.

Νωρίτερα, στα ασιατικά χρηματιστήρια, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,1% χαμηλότερα στις 22.169 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v