Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικτές οι προσδοκίες για την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο, την ώρα που οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα ενισχύσει τα κέρδη των εταιρειών. Γερμανία και Πολωνία ανακοινώνουν οικονομικά στοιχεία σήμερα.

Οι αγορές της Ευρώπης κινούνται λίγο υψηλότερα, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών ότι στις ΗΠΑ θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι παγκόσμιες αγορές παρουσιάζουν διακυμάνσεις ανταποκρινόμενες στις μικτές προσδοκίες, για την ικανότητα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει τη γενική φορολογική αναθεώρηση. Χθες, η Wall Street σημείωσε νέο ρεκόρ, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών φάνηκε να φτάνει πιο κοντά στο Κογκρέσο.

Η προτεινόμενη φορολογική νομοθεσία των ΗΠΑ θα μειώσει τους συντελεστές φορολογίας εταιρειών σε 21%, από 35%, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι αυτό θα ενισχύσει τα κέρδη των εταιρειών και θα αυξήσει τις αγορές ιδίων μετοχών.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, στη Γερμανία θα δημοσιευθεί σήμερα η επιχειρηματική έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών. Το επιχειρηματικό κλίμα του προηγούμενου μήνα σημείωσε υψηλό ρυθμό 117,5 μονάδων. Στην Πολωνία, ανακοινώνονται σήμερα τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής. 

Αυτή την ώρα, στις ευρωπαϊκές αγορές, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 7.555 μονάδες,  στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 καταγράφει άνοδο 0,19 %, στις 13.337 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφανίζει απώλειες 0,2%, στις 5.419 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υψηλότερα -κατά 0,18% - στις 393,3 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v