Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή φορο-νομοσχεδίου ΗΠΑ

Η ψηφοφορία του αμερικανικού φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται αυτή την εβδομάδα, φέρνει αυξημένες προσδοκίες στις αγορές. Με τη φορολογική αναθεώρηση, μειώνεται η φορολογία για τις επιχειρήσεις στο 21% από 35%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται υψηλότερα σήμερα λόγω αυξημένων προσδοκιών για το πολυαναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο των ΗΠΑ. 

Οι παγκόσμιες αγορές κινήθηκαν ανοδικά φέτος, σε μεγάλο βαθμό με βάση την αισιοδοξία τους όσον αφορά τις φορολογικές περικοπές των ΗΠΑ. Η γενική φορολογική αναθεώρηση, που αναμένεται μέσα σε αυτή την εβδομάδα, φαίνεται ότι θα ενισχύσει τα εταιρικά κέρδη, οδηγώντας σε υψηλότερες πληρωμές μερισμάτων, προς όφελος των μετόχων. 

Το νομοσχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί επτά συντελεστές ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος των φυσικών προσώπων, ενώ μειώνει τη φορολογία για τις επιχειρήσεις στο 21% από 35%. Επιπροσθέτως περικόπτει το συντελεστή φορολόγησης για τα ανώτατα εισοδήματα φυσικών προσώπων στο 37%, από 39,6, ενώ αυξάνει σταδιακά την έκπτωση φόρου σε 2.000 δολάρια για το πρώτο τέκνο.

Αυτή την ώρα, στις ευρωπαϊκές αγορές, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,48% στις 7.526 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX εμφανίζει κέρδη 1,2% στις 13.260 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,17% στις 5.412 μονάδες.

Κέρδη στη Μαδρίτη, με τον IBEX 35 να ενισχύεται 0,65% στις 10.213 μονάδες, με τον FTSEMIB στο Μιλάνο να καταγράφει άνοδο 0,77% στις 22.264 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v