Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Οριακή άνοδο σημείωσαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Μικρή πτώσης το Λονδίνο. Πάνω από τα 50 δολ. το πετρέλαιο (WTI). Ενισχύεται το ευρώ.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες, εν αναμονή των αποφάσεων της Fedστις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στην Ολομέλεια του ΟΗΕ προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι θα την «καταστρέψει ολοκληρωτικά» σε περίπτωση που απειλήσει τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους και στην συνεδρίαση της Fed. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων ενώ αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο συρρίκνωσης του ισολογισμού ύψους 4,5 τρις. δολαρίων.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, οι Βρετανικές πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 1%, με τον ταχύτερο ρυθμό των τεσσάρων τελευταίων μηνών και 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 0,3% μηνιαία αύξηση και 1,3% ετήσια μεταβολή.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα εξαμήνου ανακοίνωσε η Kingfisher καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 1% με την μετοχή να κερδίζει 5,5%.

Επιπλέον, «η Ιταλική Τράπεζα Unicredit εξέφρασε, πρόσφατα, στη Γερμανική Κυβέρνηση το ενδιαφέρον της για μια συγχώνευση με την Κρατική στηριζόμενη Commerzbank», δήλωσαν στο Reuters δύο καλά πληροφορημένες πηγές.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,04% στις 381 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,05% στις 7.271 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,06% στις 12.569 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 4.591 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,83% στις 10.292 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,31% στις 22.355 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,9% στα 50,43 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,4% στα 1.315 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1999 από 1,1993 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v