Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές

Στα οικονομικά στοιχεία εστιάζουν οι επενδυτές. Ανοδικά οι αγορές λόγω της ισχυρής αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ. Στις 12.330 μονάδες ενισχύεται ο γερμανικός DAX.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επηρεάζονται από άλλες παγκόσμιες αγορές μετά τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται ελάχιστα κατά 0,1% και διαμορφώνεται στις 382,76 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,2% στις 7.525, ο γερμανικός DAX εμφανίζει άνοδο 0,3% στις 12.330 και ο CAC του Παρισιού ενισχύεται 0,2% στις 5.214.

Με την περίοδο ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων να έχει σε μεγάλο βαθμό λάβει τέλος, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα οικονομικά στοιχεία. Η Ελβετική Eθνική Τράπεζα πρόκειται να δημοσιεύσει σήμερα στοιχεία για τα συναλλαγματικά της αποθέματα και τον πληθωρισμό, ενώ σήμερα αναμένεται και ο βρετανικός δείκτης Halifax για τις τιμές των κατοικιών.

Στο ραντάρ των επενδυτών είναι και οι μετοχές που σχετίζονται με ακατέργαστες ύλες, αφότου οι τιμές σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα εκτοξεύτηκαν σήμερα 7% λόγω φόβων για έλλειψη το χειμώνα. Η BHP Billiton και η Rio Tinto κατέγραψαν άνοδο πάνω από 2% στο Σίδνεϋ.

Στο μεταξύ τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις ενάντια στη Βόρεια Κορέα λόγω των δοκιμών πυραύλων. Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να εξαλείψουν μέχρι και τρία δισ. δολάρια από τα ετήσια έσοδα της χώρας από εξαγωγές, σύμφωνα με το Reuters. Σε τηλεφωνική συνομιλία τους την Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, συμφώνησαν να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση στην Πιονγιάνγκ. Στην Κίνα, κρατικά μέσα μετέδωσαν πως οι ΗΠΑ χρειάζεται να αναχαιτίσει την «ηθική αλαζονεία» της απέναντι στη Βόρεια Κορέα, επίσης σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στις αγορές εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται χαμηλότερα, ωστόσο παραμένουν σε υψηλά εννέα εβδομάδων μετά τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας και χάρη σε μια ελαφριά πτώση στον αριθμό των αμερικανικών εξεδρών πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v