Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρούν οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Διαγράφουν τα κέρδη οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην επεκτείνει το QE. Σε υψηλό δύο εβδομάδων ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Κέρδη 3% για την Monte dei Paschi di Siena

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι ευρωαγορές μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά και να μην επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού.

Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0% και δεν ανακοίνωσε καμία αλλαγή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Οι αγορές ανέμεναν πως η κεντρική τράπεζα θα επεκτείνει τον χρονικό ορίζοντα των αγορών στοιχείων ενεργητικού.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,6% στις 10.680 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι διολισθαίνει 0,48% στις 4.535 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,1% στις 6.853 μονάδες.

Απώλειες 0,1% καταγράφει ο FTSE MIB στο Μιλάνο, στις 17.266 μονάδες ενώ ανοδικά κατά 0,6% κινείται ο IBEX 35 στη Μαδρίτη, στις 9.059 μονάδες.

Πτώση 0,18% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, στις 349 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διευρύνει τα κέρδη έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας άνοδο 0,5%. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων δύο εβδομάδων. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena ενισχύεται 3%, μετά από την αναβάθμιση της σύστασης από την Morgan Stanley.

Άνοδο 1,6% σημειώνει η μετοχή της Air France-KLM, μετά την αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 1,9% τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v