Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Τα στοιχεία για την απασχόληση εδραίωσαν την άνοδο στις ευρωαγορές. Βελτιωμένα στοιχεία για τις κατασκευές στη Βρετανία παρά το Brexit. Η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών στηρίζει τον κλάδο των εμπορευμάτων. Λίγο υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Οπως ανακοινώθηκε, τον Αύγουστο στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 151.000 νέες θέσεις εργασίας, χαμηλότερα των εκτιμήσεων, σε μια εξέλιξη που ενδέχεται να απομακρύνει την προοπτική αύξησης των επιτοκίων το Σεπτέμβριο.  

Αξιωματούχοι της Fed έχουν επανειλημμένως πει πως η απόφασή τους για τα επιτόκια εξαρτάται από τα οικονομικά στοιχεία, ενώ πριν από μια εβδομάδα, η επικεφαλής της Fed Janet Yellen δήλωσε αισιόδοξη για την ευρωστία της οικονομίας.

Στήριξη στον κλάδο των εμπορευμάτων δίνει η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, μετά και τις δηλώσεις Πούτιν ότι πιέζει για συμφωνία παγώματος της παραγωγής με τον ΟΠΕΚ.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον PMI κατασκευών της Βρετανίας, που βελτιώθηκε σε σχέση με τον Ιούλιο, δίνουν ώθηση στο Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η διαμάχη για την απόφαση της Κομισιόν για τους φόρους της Apple στην Ιρλανδία, με τον CEO της εταιρείας να δηλώνει χθες πως αναμένει επαναπατρισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων από αναβαλλόμενους φόρους στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,54% υψηλότερα στις 345 μονάδες, κατά 0,9% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.805 μονάδες, κατά 0,82% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.475 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,23% κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.557 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,02% ο ισπανικός δείκτης IBEX, με το βλέμμα στην σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ οριακά υψηλότερα κινείται ο ιταλικός FTMIB στις 16.953 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε θετικό πεδίο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v