Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ περιμένουν οι επενδυτές. Συνεχίζεται η διαμάχη για τους φόρους της Apple στην Ιρλανδία.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, που ενδέχεται να επηρεάσουν τον χρόνο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Αξιωματούχοι της Fed έχουν επανειλημμένως πει πως η απόφασή τους για τα επιτόκια εξαρτάται από τα οικονομικά στοιχεία, ενώ πριν από μια εβδομάδα, η επικεφαλής της Fed Janet Yellen δήλωσε αισιόδοξη για την ευρωστία της οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η διαμάχη για την απόφαση της Κομισιόν για τους φόρους της Apple στην Ιρλανδία, με τον CEO της εταιρείας να δηλώνει χθες πως αναμένει επαναπατρισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων από αναβαλλόμενους φόρους στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,05% υψηλότερα στις 343 μονάδες, κατά 0,2% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.759 μονάδες, κατά 0,25% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.452 μονάδες ενώ οριακές μεταβολές μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" καταγράφει ο δείκτςη DAX της Φρανκφούρτης. Οριακές οι διακυμάνσεις και για τον ισπανικό IBEX, εν αναμονή της δεύτερης ψηφοφορίας σήμερα που θα δείξει αν θα αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα ή αν θα οδεύσει προς νέες εκλογές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v