Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό πεδίο επιστρέφουν οι ευρωαγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως το Brexit και τα προβλήματα στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο διατηρούν τη νευρικότητα των επενδυτών. Η Danone εξαγοράζει την WhiteWave Foods προς $10 δισ. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Κέρδη άνω του 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή βουτιά, αν και η νευρικότητα των επενδυτών στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος παραμένει έκδηλη.

Στο επίκεντρο παραμένει ο ιταλικός τραπεζικός κλάδος, και κυρίως η Monte dei Paschi di Siena, εκπρόσωπος της οποίας διέψευσε σήμερα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το ΔΣ της τράπεζας θα ανακοινώσει αύξηση κεφαλαίου 2-3 δισ. ευρώ.

Πιέσεις δέχεται και ο κλάδος των ακινήτων, καθώς χθες άλλες δυο εταιρείες ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις στα funds ακινήτων τους.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, η οποία τον Μάιο κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2014, υποδηλώνοντας πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «κατέβασε ταχύτητα» το β' τρίμηνο.

Στα άξια αναφοράς σήμερα η συμφωνία εξαγοράς της WhiteWave Foods από την Danone προς 10 δισ. δολάρια, η οποία "στέλνει" την μετοχή της δεύτερης τουλάχιστον 6% υψηλότερα.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,65% στις 323 μονάδες, κατά 1,36% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.550 μονάδες, κατά 1,59% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.150 μονάδες και κατά 1,05% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.471 μονάδες. Κέρδη 1,1% για τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB, στις 15.591 μονάδες και 1,33% για τον ισπανικό IBEX στις 8.031 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v