Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητική υποδοχή στην απόφαση της BoJ να μην μεταβάλει τη νομισματική της πολιτική. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα. Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures.

Η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και οι απώλειες σε ορισμένες ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που όμως μετριάζεται από την στάση της Fed, η οποία φαίνεται πως δεν βιάζεται να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένει η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Νωρίτερα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε κέρδη για το α' τρίμηνο, τα οποία αν και μειωμένα κατά 58% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ωστόσο εξέπληξαν τους αναλυτές, οι οποίοι προέβλεπαν σημαντικές ζημιές. Πτώση 54% κατέγραψαν τα κέρδη της BBVA και 27% της Caixabank.

Οι επενδυτές μάλλον αδιαφόρησαν για τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης, το οποίο βελτιώθηκε τον Μάρτιο.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1% στις 344 μονάδες, κατά 0,8% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.268 μονάδες, κατά 1,17% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.505 μονάδες, ενώ απώλειες 1% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.193 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, μπου υποχωρούν έως και 0,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v